miercuri, 27 iunie 2012

Marc Henry: cu celelalte Obedienţe nu avem Tratate de Recunoaştere

miercuri, 27 iunie 2012
Într-un an şi jumătate Marea Lojă a Franţei a câştigat încă 4000 de Masoni, profitând astfel de criza produsă în sânul GLNF. Şi totuşi, drumul spre recunoaşterea oficială a călităţii de "Mare Lojă regulară" a GLdF este unul lung. După ce a mai pierdut acum câteva decenii recunoaşterea, astăzi GLdF face pregătiri pentru a fi recunoscută iar... dar nu pe fondul eforturilor sale, ci pe fondul scandalului intern al GLNF care a luat proporţii mondiale.


Noul Mare Maestru (socialist) Marc Henry a menţionat (privitor la celelalte Obedienţe) că nu există Tratate de Recunoaştere, ci doar relaţii de colaborare, spre exemplu informări reciproce cu privire la Fraţii radiaţi din registrul acestora. De asemenea, Henry a ţinut să menţioneze şi că Marea Lojă a Franţei nu primeşte în Lojile sale femei.

Despre Henry se cunosc prea puţine, însă suficient pentru a ilustra originile sale masonice. A fost iniţiat în Loja Memphis Franţa din cadrul GLdF în anul 1976. Istoria acestei Loji începe în momentul în care doi colonei (membri ai Lojii Noul Memphis din Cairo) au fugit din Egipt pe vremea Preşedintelui Nasser şi care, ulterior, au fondat în Franţa o nouă Lojă. În anii '80 a lucrat ca jurnalist la Radio Turnul Eiffel.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates